Мојот советник

Македонски (Macedonian)Albanian-ALTurkish (Turkiye)
Градоначалник Фатмир Дехари PDF Печати Е-пошта
Gradonacalnik Fatmir Dehari

Роден е на 17.09.1974 во Кичево.
Основното образование го има завршено во с. Србица - општина Осломеј а средното образование во Елбасан, Република Албанија.
Дипломирал на факултетот за физичко воспитание при Универзитетот во Приштина.

Во изминатиот период ја извршувал функцијата заменик министер во МВР како и заменик директор во ДБК. Пред стапување на избраната функција градоначалник на општина Осломеј ја вршел функцијата директор на ЈП Македонски пошти ПЕ Кичево.

За градоначалник на општина Осломеј е избран на локалните избори во 2009 год.
Има делумно познавање на француски и англиски јазик.