Мојот советник

Македонски (Macedonian)Albanian-ALTurkish (Turkiye)
Градоначалник Љупчо Којчиноски PDF Печати Е-пошта

Ljupco Kojcinoski

 

Роден е на 15.08.1961 година во село Лешани, Дебарца. Сопруг и татко на две деца, дипломиран градежен инженер.

Прво вработување има во фабриката Херој Тоза Драговиќ - Белчишта. Сопственик на приватна бензинска пумпа од 1992 година.
Во 1996 година е избран за Градоначалник на новоформираната општина Белчишта. Во 2000 година го доби вториот мандат како градоначалник на општина Белчишта. Во 2005 година се избори за градоначалник на општина Дебарца по трет пат. Во 2009 година го доби мандатот за градоначалник на општина Дебарца по четврти пат.

Засекогаш определен за живот во Дебарца.